Saturday 30 May 2020

Συνεχίζουμε να θεραπευόμαστε παράνομα


 
https://youtu.be/k7IqWe6_jls

♦ Τι άλλαξε από τον Νοέμβριο; Τίποτα!
♦ Οι ασθενείς μας συνεχίζουν να θεραπεύονται παράνομα
♦ Η Κυβέρνηση αρνείται να βάλει σε εφαρμογή τον νόμο που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ την Ιατρική χρήση Κάνναβης
♦ Τηλεφωνείστε να ενημερωθείτε για το βρίσκεται η διαδικασία, εδώ: 22-605-303

Πέρασαν έξι μήνες από την πιο πρόσφατη υστερία των ΜΜΕ που πυροδοτήθηκε από προσεκτικές "διαρροές" που έγιναν από γνωστό-άγνωστο "παράγοντα" του Υπ. Υγείας πως τάχα αναμένεται από λεπτό σε λεπτό πως η Κυβέρνηση θα δώσει άδειες σε εταιρείες για την καλλιέργεια Κάνναβης για την παρασκευασία φαρμάκων, καθώς και για εισαγωγές και εξαγωγές φαρμάκων Κάνναβης από και προς Κύπρο.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ασθενής δεν έχει λάβει ακόμη κανναβινοειδή φάρμακα με βάση τον νέο νόμο του Μαρτίου 2019 που υποτίθεται θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες των ασθενών μας [1]. Δύο Υπουργοί Υγείας έχουν ήδη υποσχεθεί πως η φαρμακευτική Κάνναβις "θα διατίθεται δωρεάν" στους ασθενείς μας. Αλλά μέχρι τώρα οι υποσχέσεις τους ισούνται μ' ένα χεστιντίν ποκλαντίν: "ας φακκούν οι ασθενείς".

Η απάνθρωπη στάση του Κράτους δεν εξαντλείται στους ασθενείς: ούτε καν στις εταιρείες που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για αδειοδότηση αυτής της δραστηριότητας, και που έχουν βάλει κατά μέρος εκατομμύρια ευρώ για τις απαιτούμενες επενδύσεις δεν έχει επιτραπεί να υποβάλουν αιτήσεις. Βέβαια με την συνεχιζόμενη παράνομη παρεμπόδιση ΕΝΝΟΜΗΣ καλλιέργειας και θεραπείας που διενεργείται από άθλιους και διεφθαρμένους αξιωματούχους και λειτουργούς του Κράτους σε παρασκηνιακή συνεργασία με κομματικούς και με "δικούς τους" κεφαλαιοκράτες, πάλιν οι ασθενείς είναι που υποφέρουν και εξαναγκάζονται στο να επιζητούν τις θεραπείες τους παράνομα. Ή και να στερούνται εντελώς τις θεραπείες τους.

Τα είπαμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων από την τηλεόραση τον Νοέμβριο• σύντομα, περιληπτικά και πεντακάθαρα, "κουκκιά καθαρισμένα". Μπορείτε να τα δείτε στα δύο ολιγόλεπτα βίντεο πιο κάτω. Όπου ως γνωστόν - στη χώρα της καθεστωτικής Τηλεόρασης - μόλις γίνεται αναφορά στα δικτατορικά και απάνθρωπα στοιχεία που περιέχει ο νόμος που καταρρακώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ασθενών... "πάμε σε άλλο θέμα".

■ Η σημασία της ιατρικής κάνναβης σε ασθενείς
Μέρος Α:
https://youtu.be/k7IqWe6_jls

Μέρος Β:
https://youtu.be/SF1Ci3eS0io

Αν προτιμάτε να δείτε ολόκληρο το δελτίο, είναι εδώ:
■ ALPHA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 8 Νοεμβ. 2019https://alphacyprus.com.cy/shows/informative/alphaenimerosi/webtv/081119

https://www.youtube.com/watch?v=ig9sJGFKdkY&list=PLfaoYVfaae3I4E5gTmC7sVuwlf6SAN7Ca&index=2&t=0sΘά 'ρθει άσπρη μέρα και για μάς...

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σημειώσεις ~ Παραπομπές


[1].
Οι περί Ναρκωτικών Φαρμάκων και Ψυχοτρόπων Ουσιών (Φαρμακευτική Κάνναβη) Κανονισμοί του 2019http://www.cylaw.org/KDP/data/2019_1_73.pdf

■ Η Φροντίδα των Ασθενών και το Σωματείο μας
http://friendsofcannabis.blogspot.com/2019/01/blog-post_25.html

■ Προς Αξιότιμο Υπουργό Υγείας, Αξιότιμα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας
Οι άμεσες ανάγκες των ασθενών και η Ιατρική Κάνναβις

http://cyprus-org.net/Epistoli.Somateiou.Ypourgon.Ygeias.kon.Ioannou.pdf

■ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ~ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ■
https://friendsofcannabis.blogspot.com/2019/01/blog-post.html

■ Άσπρη μέρα και για μάς, Aγνή Mπάλτσα [Agni Baltsa]
https://www.youtube.com/watch?v=ig9sJGFKdkY&list=PLfaoYVfaae3I4E5gTmC7sVuwlf6SAN7Ca&index=2&t=0s

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1 comment: