Thursday 2 April 2020

Άρχισεν η διγλωσσία για τις μάσκες


Έμπρακτες λύσεις
Ανάλυση των εξελίξεων

Μπορεί για τους ελλαδίτες και "καθαρόγλωσσους" κύπριους το τελικό "ν" στον τίτλο του άρθρου να είναι πιο φονικό από τον κορωνοϊό, αλλά... υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για το θέμα της ατομικής προστασίας που πρέπει να τις θίξουμε.

Στις κύριες χώρες της Δύσης - απ' όπου κατευθύνεται η τρομολαγνεία και υστερία για τον κορωνοϊό, καθώς και η πολιτική επιβολής του κατ' οίκον περιορισμού στην ανθρωπότητα - έχει αρχίσει να αμφισβητείται ανοικτά η πολιτική για το αν πρέπει να φοράμε μάσκες ή όχι.

Μέχρι τώρα οι οδηγίες ήταν: να μην φορούμε μάσκες γιατί δεν παρέχουν σημαντική προστασίας αλλά να τις φορούν οι επαγγελματίες υγείας, καθώς και οι ασθενείς με κορωνοϊό (ή όσοι φταρνίζονται και βήχουν). Επίσης να τις φορούν οι δικοί τους, ή όποιοι βρίσκονται σε στενή επαφή με τους ασθενείς.

Τώρα η ίδια η άρχουσα τάξη και τα φερέφωνα της άρχισαν την διγλωσσία για τις μάσκες, και το φαινόμενο διαδίδεται ταχέως. Οι λόγοι που κατατίθενται είναι πολλοί και διάφοροι, αλλά δύο κύρια επιχειρήματα που επαναλαμβάνονται συχνά είναι:
Σε χώρες της Ασίας όπου πολλοί άνθρωποι φορούν συχνά μάσκες όταν βγαίνουν έξω, έχει τεκμηριωθεί ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται πιο αργά στην ευρύτερη κοινωνία.
Εφ' όσον ο κορωνοϊός πλέον θεωρείται ότι έχει ξεφύγει από τις καραντίνες και κυκλοφορεί ευρέως στις κοινωνίες, ουδείς γνωρίζει αν είναι φορέας ή όχι, και έτσι φορώντας τις μάσκες όλοι προσφέρουμε στην αλληλοπροστασία μας.
Υπάρχουν κι άλλα επιχειρήματα όπως: φορώντας τες προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όσους ΠΡΕΠΕΙ να τις φορούν, έτσι ώστε αυτοί να μην ξεχωρίζουν και να μην στιγματίζονται• φορώντας τες δημιουργούμε ένα κλίμα εγρήγορσης το οποίο οφελεί όλους.

Κάποια σημερινά άρθρα που τεκμηριώνουν το ότι έχει αλλάξει το κλίμα και ότι οι παγκόσμιοι άρχοντες σηματοδοτούν νέα πορεία, είναι τα εξής:
In a U-turn, US surgeon general asks CDC to see if face masks can prevent coronavirus spread after all

Why we should all start making our own face masks during coronavirus—and an expert-approved guide on how

Face masks: can they slow coronavirus spread – and should we be wearing them?

Και ένα προχθεσινό, από την "Μητέρα της Παγκόσμιας Εξουσίας" την εφημερίδα New York Times:
It’s Time to Make Your Own Face Mask
Here’s how to do it.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανόν ότι οι αφανείς και ανώνυμοι "μεγάλοι τιμονιέρηδες" που πλοηγούν την παγκόσμια κοινωνία, θα αλλάξουν πορεία για το θέμα της μάσκας και θα μας συστήσουν να αρχίσουμε όλοι να τις φορούμε. Δεδομένου ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ μάσκες καν για τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, η μόνη επιλογή είναι να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τις δικές μας.

Ακολουθούν τρία ολιγόλεπτα βίντεο που δείχνουν πολλούς εύκολους τρόπους να φτιάξουμε μάσκες ΧΩΡΙΣ να απαιτείται ράψιμο, από υλικά που βρίσκονται εύκολα στα σπίτια μας ή στις υπεραγορές. Είναι στα αγγλικά, αλλά τα έχουμε επιλέξει γιατί οι εικόνες είναι τόσο παραστατικές που μεταδίδουν τις οδηγίες ακόμα και χωρίς λόγια. Επίσης, μελετώντας αυτά τα βίντεο απελευθερώνεται ο νούς και ο καθείς μπορεί να εφεύρει δικές του λύσεις και κατασκευές.
►► Προσοχή στα κενά δεξιά και αριστερά της μύτης - όλες οι πρόχειρες μάσκες έχουν αυτό ως το ευάλωτο τους σημείο. Λύεται εύκολα με το να παραγεμίσουμε την περιοχή χώνοντας εκεί λίγο υλικό (ύφασμα, χαρτί, βαμβάκι, κοκ.) ώστε η μάσκα να παραμένει μεν άνετη, αλλά να είναι και αποτελεσματική.

Είναι γνωστό πως εάν ανακοινωθεί παγκοσμίως αλλαγή πορείας για τις μάσκες, οι Κυβερνήσεις μας σε Κύπρο και Ελλάδα αντί να ομολογήσουν πως δεν ξέρουν τι κάνουν και ότι απλώς ακολουθούν ανεγκέφαλα ό,τι πει η διεθνής εξουσία, αντί να μας πουν με ειλικρίνεια "μπλέξαμε τα μπούτια μας", θα αρχίσουν με τα συνήθη ψέμματα: "ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε", "έχουμε ήδη χαράξει πολιτική", κοκ. Η πραγματικότητα όμως είναι πως μόνο ο λαός έχει την ικανότητα να σώσει τον εαυτό του.

https://youtu.be/pJaVBt8q6g8?list=PLfaoYVfaae3JJlOa8OTLcn5NWGjSmZYYv

How to Make a Dust Mask out of a Tee Shirt

 
https://youtu.be/nauxXkljAVs?list=PLfaoYVfaae3JJlOa8OTLcn5NWGjSmZYYv

Quick way to make face mask in 1 minute

 
https://youtu.be/ieI7HITRm3c?list=PLfaoYVfaae3JJlOa8OTLcn5NWGjSmZYYv
 
Emergency face masks - 5 easy, quick, no sew ideas

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~

🔷 Το Νόημα των Αριθμών του Κόρωνου ~ Σύγχιση, Απάτη, Τρομολαγνεία

🔷 Συμφωνώ με τον καθηγητή Ιατρικής Ζ. Ζαχαρίου - μα ποιός τον ακούει;

🔷 Κορωνοϊός: Φυσικές Μεθόδοι Πρόληψης και Προφύλαξης

Κορωνοϊός: εναλλακτικές όψεις και απόψεις
Όσα θέλατε και δεν θέλατε να μάθετε για τον κορωνοϊό!
Συνέντευξη σε βίντεο, Πέτρος Ευδόκας και Σόλων Αντάρτης,
Εκπομπή "Σόλωνα και Γόμμορρα"
(Διάρκεια: περίπου μία ώρα και 20 λεπτά)

🔷 Δεν είναι μόνο ανίκανοι - είναι εγκληματικά ψεύτες

🔷 Κορωνοϊός, οι ασθενείς μας και οι "χασικλήδες"

~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment