Wednesday 9 December 2009

Ο Κύριος Διευθυντής

Μέσα στο τρέχον δεκαήμερο η Ομάδα Σύνταξης της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia έχει υποστεί σωρείαν από ύβρεις, προκλήσεις και ανώνυμες απειλές, με κύριους άξονες :
ο- έχθρα εναντίον μας λόγω της συμμετοχής μας στις επιτυχείς προσπάθειες της κοινότητας Φανερωμένης γιά να αποτραπούν οι ανεγκέφαλοι "γνωστοί άγνωστοι" από το να προκαλέσουν επεισόδια, εμπρησμούς, κ.α. "εν ονόματι" της ανατρεπτικής ~ εναλλακτικής κοινότητας το περασμένο ΣαββατοΚυρίακο, με αφορμή την εκδήλωση εις μνήμην του Αλέξη που φονεύθει από ηθικά διεφθαρμένους Αστυνομικούς στην Αθήνα πέρσυ.
Και,
ο- το υποβόσκον κλίμα ρατσιστικού ανθελληνισμού που καλλιεργείται από κυπριο-εθνικιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν την αντιφασιστική ~ αντιεθνικιστική πτέρυγα του κινήματος γιά να τροφοδοτούν εθνικά μίση και διχόνοια ανάμεσα στο λαό μας.

Το αποκορύφωμα του δεκαήμερου εμφανίστηκε ως αφίσα που κυκλοφόρησε με κείμενο που στοχεύει την ομάδα μας και με φωτογραφία ενός από τα μέλη μας, τοιχοκολλημένη στην περιοχή Φανερωμένης - δίπλα από το δένδρο της κοινότητας που ονομάζουμε Μανώλη. Η προσπάθεια στοχεύει στο να μας ζωγραφίσει ως πληροφοριοδότες γιά την Αστυνομία, ως εθνικιστές και ως άμυαλους οπαδούς ενός εξ ημών.

Παραθέτουμε την αφίσα με την ελπίδα να φανεί καλύτερα το ποιοί είναι οι άμυαλοι. Άξιον σημείωσης το ότι οι δημιουργοί της ουδέποτε δημοσίευσαν έστω και μία προσωπική κριτική, σάτυρα, επίθεση, κατηγορία ή απειλή εναντίον οιουδήποτε κομματικού πολιτικού, μέλους της κυβέρνησης, αντιπρόσωπου του Κράτους ή του Κεφαλαίου (ούτε και θα έπρεπε) - φορούν όμως τη μάσκα του "επαναστάτη" και δημοσιεύουν προσωπική επίθεση εναντίον μέλους μας. Έ την:
























Δεδομένου του ότι έχουμε υποστεί απειλές (όπως τούτην: "θα έχεις την ίδια μεταχείρηση ώς ακόμα ένας εχθρός") η δημοσίευση της φωτογραφίας με τα δήθεν "σατυρικά" λόγια της αφίσας φαίνεται καθαρά πως έχει στόχο να δημιουργήσει εχθρότητες μες την κοινότητα και διχόνοια ανάμεσα μας.

Τελικά ποιοί είναι οι άμυαλοι οπαδοί και ποιές ακριβώς δυνάμεις εξυπηρετούν;

Φανταστείτε τι μύδρους θα εξαπολύουν τούτοι οι "επαναστάτες" αν βρεθούμε σε περίοδο ανοικτής κοινωνικής η ταξικής σύγκρουσης με ένοπλη εμπλοκή του λαού και με χρήση κάθε άλλου μέσου που διατίθεται γιά τον αγώνα - όπου και σίγουρα οδεύεται η Κύπρος. Ποιούς θα κτυπούν τούτοι οι ήρωες;

Η πρόθεση τους γιά έχθρα και συγκρούσεις είναι καθαρή από σήμερα, πολύ πριν από εκείνο το μακρυνό μέλλον.

Ομάδα Σύνταξης,
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia

~~~~~~~~~~

"...θα έχεις την ίδια μεταχείρηση ώς ακόμα ένας εχθρός"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_07.html?showComment=1260195450179#c2781447633846287797

Ευτυχώς Όχι Εντός των Τειχών
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_07.html

6 comments:

  1. sss ήρωα μου εσένα έχομε το θάρος σου γιατί είσε δικός μας . Για αυτό σου κάνομε έτσι χοντροκομμένα αστεία . Εξάλου ούτε βρίζεις κανένα, ούτε χαφιές είσε, ούτε ελληναράς, ούτε στοχοποιάς κανένα .

    ReplyDelete
  2. Ο καθένας μας δικαιούται να έχει δική του άποψη. Μάλιστα δικαιούται να έχει διαφορετική ή αντίθετη απόψη. Δικαιούται να θυμώνει και να υπερασπίζεται τα πιστεύω του φτάνει να το κάνει μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού. Το να βρίζετε και να εκθέτετε ανθρώπους δημόσια με την κάλυψη της ανωνυμίας είναι πράξη δειλίας και ανωριμότητας.

    Δείχνει σε μένα το ποιόν σας. Δε θα ήθελα ποτέ να έχω συνεργάτες σαν εσάς στη ζωή μου.

    Προσποιείστε τους επαναστάτες αλλά δε δέχεστε καμία κριτική.

    Μάρω Παπαιωάννου
    εθελοντής Ενδο~Μήδεια / Cyprus Indymedia
    -----------

    ReplyDelete
  3. Maro, tis katigories tou evdoka pou einai akros extos pragmatikotitas, pseftikes kai katigoroun sygkekrimena atoma den tis vlepeis? Katalavainw oti einai filos sou alla eleos den vlepeis ti malakies lalei...?

    ReplyDelete
  4. Δεν είδα πουθενά τον Πέτρο να τοποθετεί αφίσες με ειρωνικά σχόλια, ούτε και να εισηγείται στους εμπλεκόμενους να πουλούν κούπες.

    Δε θα ξανααπαντησω σε ανώνυμα σχόλια

    Μάρω Παπαιωάννου
    -------------

    ReplyDelete
  5. κύρια Μάρω ....κατανοώ την απόφαση σας να μην απαντήσετε σε ανώνυμο σχόλιο αλλά θα ήθελα να κάνετε μια μικρή παραχώρηση....βλέπετε είμαι ένα παιδί 17 χρονών κα συχνάζω στην φανερωμένη εδώ και αρκετό καιρό....τα πλείστα παιδιά εκεί όχι μόνο είναι συνειδητοποιημένα και έχουν αναπτυγμένη κριτική σκέψη αλλά προσπαθούν να αλλάξουν κάποια δεδομένα... έχουμε περάσει από επιθέσεις αστυνομίας(και χωρείς ουσιώδη λόγο) επιθέσεις εθνικιστών και ατόμων που δεν "γουστάρουν" την διαφορετικότητα, αρκετές φόρες....και σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν μας άρεσε η κατάσταση... επίσης εγώ σε αντίθεση με εσένα τα παΐδια τα ξέρω (τουλάχιστον τα πλείστα) και μπορώ να έχω μια Α εικόνα....εσείς όχι... εκτός των άλλων να πω ότι θα ήταν καλά σε ατούς τους καιρούς να είμαστε όλοι μαζί αλληλέγγυοι και πιστεύω πως γενικά οι αντιστασιακοί έχουν ήδη πολλούς εχθρούς για να αποτίσουν ακόμα ένα....τώρα θα σας αφήσω να σκεφτείτε και να μας μισήσετε ελεύθερα

    ΥΓ: ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΡΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΩΡΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΕΧΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΤΕ ΕΥΠΡΟΣΔΕΧΤΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΤΕ

    ReplyDelete
  6. (αναρτώ κι εδώ -βρίσκεται και στην ανάρτηση για τον Τάσσο- το σχόλιό μου, παρ' όλο που στην αρχή αναφέρεται μόνο στην ανάρτησή σας για τον Τάσσο. Εντούτοις, θεωρώ ότι οι προσεγγίσεις σας και ο τρόπος που χρησιμοποιείτε το όνομα και το χώρο του INDYMEDIA και στο θέμα 'Τάσσος' και στο θέμα 'Φανερωμένη' και σε πολλά άλλα, έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινή πηγή)

    Η ανάλυση που έκαμε ο Γρηγόρης Ιωάννου για τον Τάσσο, Πέτρο, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι αποκλειστικότητα του. Υπάρχει σε πολλά έντυπα σε παρόμοιες μορφές και συζητιέται επίσης πολύ. Είναι μια ανάλυση για το ποιος έχει να κερδίσει σε πολιτικό επίπεδο που έτσι αρρωστημένες πράξεις. Αυτό που λεν οι εν λόγω αναλύσεις είναι ότι 'οι σκοτεινές δυνάμεις', που αναφέρεις τζιαι συ, προέρχονται που μια μερίδα του ΟΧΙ. Το ότι ταυτίζεσαι με ολόκληρη την παράταξη του ΟΧΙ δεν είναι και πολύ ώριμο πολιτικά εκ μέρους σου (λες "Η παράταξή μας")και δείχνει να μην μπορείς να διακρίνεις ότι "η παράταξή σας" έχει χίλιες μύριες αποχρώσεις (όπως και αυτή του ΝΑΙ, φυσικά). Άρα, το να γράφεις άρθρα απλώς κατηγορώντας όσους προσπαθούν να αναλύσουν τα φριχτά κι ανόσια, δεν είναι επίσης πολιτικά πολύ ώριμο. Δώσε τη δική σου ανάλυση και προσέγγιση για το ποιοι νομίζεις μπορεί να εν πίσω που το γεγονός και μην αναλώνεις το χώρο του INDYMEDIA για να κατηγορείς άτομα.
    Πράγμα το οποίο επίσης έκαμες όσον αφορά και τη Φανερωμένη. Είναι πολιτικά άκυρο -και τόσα χρόνια θα έπρεπε να το γνωρίζεις, αλλά και να το υλοποιείς- ότι μόνον και μόνον οι από υπολογιστού, διαμερίσματος και γενικώς ιδιωτικού χώρου αναλύσεις ΔΙΧΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στο δημόσιο χώρο, εν λόγια του αέρα! Εν πολιτικά ανύπαρκτες πράξεις.

    Λέει ανώνυμη/ανώνυμος (κάτω από το κείμενο για τον Τάσσο):
    "Μα είσαστεν απίστευτοι

    Κατηγορείτε τον Πέτρο για επίθεση τη στιγμή που εν ο άλλος που κατηγορεί ευθέως το 75 τοις εκατόν του πληθυσμού. Ως απορριπτικούς!".

    Συμπάθα με, αλλά η απορριπτική, διχαστική και ευθέως τειθέμενη κατηγορία ατόμων και ομάδων ξεκίνησε από τον Πέτρο και συνακολουθήθηκε από το Σόλωνα και μερικά σχόλια! Συντάχθηκαν κατηγορίες από τον ιδιωτικό τους χώρο και επιδίωξαν να παρέμβουν στο δημόσιο. Ουδόλως δείχνει τούτο πολιτική αντίληψη. Ξαναδιάβασε τα πόστς του Πέτρου και δες πώς άρχισε με άμεσο τρόπο να κατηγορεί ευθέως ομάδες που έχουν καταθέσει και μια θεωρία και μια πράξη μέσα στις κοινωνικές διαδικασίες.

    Κάμετε διάλογο στις τρεις διαστάσεις,μακριά που την ασφάλεια της ιδιωτικής συζήτησης ή της ιδιωτικής εκτόξευσης κατηγοριών. Στο δημόσιο χώρο όπου υπάρχει αληθινή δυνατότητα να ζυμωθούν οι απόψεις.

    ReplyDelete